MEEST GESTELDE VRAGEN

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Waar ligt WijCK?

WijCK ligt in Pijnacker, pal aan metrostation Pijnacker Zuid. WijCK grenst aan de Klapwijkseweg en de Hofpleintunnel. Het winkelcentrum Keijzershof ligt op loopafstand evenals het natuur en recreatiegebied de Groenzoom. Via de metrolijn zijn de steden Den Haag en Rotterdam heel goed bereikbaar.

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Maak een persoonlijk account aan op de website om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen rondom WijCK.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in WijCK, is het verstandig een persoonlijk account aan te maken via de website. Zo wordt je als eerste op de hoogte gebracht van updates en laatste ontwikkelingen. Op een later moment is het mogelijk om je in te schrijven op een koopwoning via je persoonlijke account, of om je interesse voor een huurwoning kenbaar te maken.

Planning

Wanneer start de verkoop?

De verkoop gaat in verschillende fases. De eerste fase (verkoop 28 appartementen) start na de zomervakantie. Zodra de verkoopdatum bekend is en je hebt je aangemeld als belangstellende, ben je de eerste die het hoort. 

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten eind 2023 te kunnen starten met de bouw van de eerste fase. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment is een prognose van de planning nog lastig af te geven. Wij verwachten in 2025 de eerste fase op te leveren. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Programma

Wat wordt de sfeer van WijCK?

WijCK wordt een levendige en groene buurt. Een beetje stads en tegelijkertijd dorps. Groot genoeg voor gezellige levendigheid op straat. Klein genoeg om bekenden tegen te komen. In WijCK voel je je thuis! Er komen circa 330 koop- en huurwoningen verdeeld over vier woongebouwen. Van groot tot klein, voor jong tot oud, singles, stellen en families en in verschillende prijsklassen. Comfortabel en energiezuinig. Ontmoeten staat in WijCK centraal. Op het plein, in de koffiebar, op het multicourt of in een van de binnentuinen. Allerlei voorzieningen én de metrohalte Pijnacker-Zuid vind je om de hoek.

Hoeveel woningen komen er?

WijCK bestaat uit vier verschillende woongebouwen met circa 330 woningen, een mix van koop- en huurwoningen.

Welk type woningen komen er?

WijCK bestaat uit appartementen, eengezinswoningen, maisonnettes en stadswoningen. In de eerste fase worden 24 appartementen en vier maisonnettes aangeboden.

Komt er koop of huur?

Beide. WijCK bestaat uit sociale huurwoningen, betaalbare huur- en koopwoningen en vrije sector huur- en koopwoningen. 

Hoe groot zijn de woningen?

De woningen uit de eerste fase variëren tussen de 50 m2 en 140 m2. 

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning?

Inschrijven voor een woning is nu nog niet mogelijk. Heb je interesse? Maak dan een persoonlijk account aan. We houden je graag automatisch op de hoogte van de ontwikkelingen. 

 

Hoe is het parkeren geregeld?

Bewoners van de koopwoningen huren verplicht één zwerfparkeerplaats in de parkeerhub. Dit is geen vaste plek. Het is mogelijk om extra parkeerplaatsen te huren. De verplichting verkleint de kans dat bewoners in omliggende wijken gaan parkeren. De gemeente Pijnacker-Nootdorp zal monitoren of de parkeerdruk in de omgeving niet te veel toeneemt.

Wat biedt de parkeerhub?

We bouwen een parkeerhub met circa 400 parkeerplaatsen. P&R gebruikers kunnen op vertoon van hun OV-ticket gratis gebruikmaken van de parkeerhub. Op weekdagen zijn er overdag minimaal 100 parkeerplaatsen voor P&R beschikbaar. De overige parkeerplaatsen worden verhuurd aan de nieuwe bewoners van WijCK. Naast parkeren komen er in de hub mogelijkheden voor elektrisch laden, deelvervoer en parkeerplaatsen voor fietsen.

Welke voorzieningen komen er in WijCK?

Op het plein komt een koffiebar. Daarnaast zijn er verschillende commerciële ruimtes waar we nog op zoek gaan naar de juiste invulling. Op het multicourt kun je verschillende sporten beoefenen, zoals voetbal, basketball en fitness. Ook is dit de plek waar activiteiten kunnen plaatsvinden.

Opleverniveau

Wat is de standaardhoogte van het plafond?

De standaard verdiepingshoogte is 2,70m.

Worden de appartementen opgeleverd met een keuken?

In de koopsom is een bedrag voor een keuken inclusief inbouwapparatuur opgenomen. In de showroom van THUIS is de keuken naar eigen wens aan te passen en in te delen. De keuken wordt geplaatst na oplevering.

Worden de appartementen opgeleverd met een badkamer en toilet?

De appartementen worden opgeleverd met een complete moderne badkamer en sanitair.
De badkamers zijn uitgevoerd met een wastafel, inloopdouche, betegelde vloer, onderhoudsvrije plafonds en wanden en een elektrische radiator. Bij THUIS - de showroom kun je kiezen uit verschillende tegels, sanitair en opstellingen.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens af te bouwen?

Iedere koper heeft na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst een gesprek met de kopersbegeleider. Tijdens dit gesprek worden de verschillende optiemogelijkheden besproken.

Hoe worden de woningen verwarmd?

Iedere woning is voorzien van een hybride WKO-installatie die zorgt voor (vloer)verwarming en koeling.

Hoe groen wordt WijCK?

De inheemse plantensoorten uit de nabijgelegen Groenzoom vind je straks terug in de binnentuinen en op het plein van WijCK. Verschillende dieren, vogels en insecten vinden er hun thuis. Ook zorgt het groen voor de nodige verkoeling op warme dagen. Binnen het ontwerp is veel aandacht voor hittestress en klimaatadaptatie.

Komen er ook zonnepanelen?

Op het dak van het parkeerhub komen zonnepanelen voor de gehele buurt.

Welk energielabel hebben de woningen?

De woningen krijgen energielabel A+++. 

Komt er zonwering?

Zonwering wordt niet standaard aangebracht, maar kan wel als meerwerkoptie worden gekozen. 

Financiering

Wat betekent v.o.n.?

Vrij op naam. Dit betekent dat de koper bovenop de koopsom geen extra kosten betaalt voor het overdragen van de woning. Die kosten neemt de verkoper voor zijn rekening, zoals overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten voor de akte van levering.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Vanaf het moment van ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst heb je twee maanden de tijd voor de financiering. Dit worden de ontbindende voorwaarden genoemd. 

Wat is grond- en bouwrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte bij de notaris. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar. Als je binnen de aangegeven termijn volgens het contract bij de notaris passeert voorkom je dat je grondrente hoeft te betalen. Bouwrente is de rente over de kosten van de bouw van je appartement. Je bent deze verschuldigd aan de aannemer. Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Het kopen van een woning is waarschijnlijk de grootste emotionele aankoop in je leven en er komt veel bij kijken. De koop van een nieuwbouwwoning levert vaak meerdere vraagstukken op over de woning zelf, maar ook financieel. Bij Dura Vermeer laten we je er niet alleen voor staan, je krijgt je eigen team om je heen. De financiële coaches van NEXTHome, hypotheekpartner van Dura Vermeer, helpen je graag met de financiering, het inrichten van je hypotheek én de verkoop van je huidige woning. Zodra er meer informatie bekend is over de woningen kun je kosteloos en vrijblijvend een oriëntatiegesprek aanvragen. Meer informatie vind je op NEXTHome.nl